Mode 1

Zaterdag las ik in de Edmund (Volkskrant) een mooi artikel over Tech-a-porter, over kleding die steeds slimmer wordt. Vooral de kleding van wetenschapper Pekka Tuomaala uit Finland van het Smart Clothing 2.0 project, die kleding maakt met een elektronische laag die het lichaam koelt of verwarmt, sprak me erg aan. Hoe ouder, hoe kouder, zei mijn vader altijd en het klopt.

Ik hoor namelijk nooit van mensen die hun kleding op temperatuur weghangen. Wel is er vaak een zomer- en winterkast en wordt die twee keer per jaar verwisseld, maar dat was voor mij nooit genoeg. Net alsof het voorjaar niet koud kan zijn en de winter geen zachte dagen kent.

Ik ben in mijn kast voortdurend aan het wisselen naargelang de temperaturen wisselen. Af en toe behoorlijk lastig, maar als absolute behaaglijkheid prioriteit heeft kun je niet anders. De juiste temperatuur is belangrijk voor je gezondheid zegt Tuomaala en daar ben ik het hartgrondig mee eens. De kleding wordt volgend jaar op de markt gebracht en ik ben absoluut van plan om eens te kijken of het betaalbaar is. Ik werk tegenwoordig vaak in een te koude omgeving en ben vaak helemaal stijf na een tijdje, heel onaangenaam.